MaakBar

BarMaakster

De MaakBar is door en voor de bewoners van Centraal Wonen Amstelveen gemaakt, naar ontwerp van SfeerLab.

 

Centraal wonen is een woonvorm voor mensen die graag af en toe iets gemeenschappelijks doen met hun medebewoners. Om te zorgen dat de bar de gemeenschapzin versterkt en onderdeel wordt van het collectieve bewustzijn is de bar zo ontworpen dat er zo veel mogelijk mensen samen mee kunnen helpen aan het maken ervan.

 

Het ontwerp is gebaseerd op eenvoudig te bewerken elementen, latjes van 28 x 28 mm, die op verschillende manieren met elkaar verbonden worden om zo samen het meubel te vormen. Door de eenvoudige techniek konden ook de mensen met twee linkerhanden meehelpen, of de mensen die weinig tijd hadden.

 

Door iedereen bij het maakproces te betrekken heeft de bar nu grotere betekenis voor de gemeenschap en zijn de makers trots op het resultaat.

 

 

MaakBar in wording